تکنیک‌هایی طلایی برای رهایی از نگرانی و اضطراب

تکنیک‌های طلایی برای رهایی از نگرانی و اضطراب

انسان امروز در دنیایی پر از پیشرفت و تکنولوژی زندگی می‌کند با این وجود با اضطراب، نگرانی، آشفتگی ذهنی، بی‌خوابی و سایر موارد اینچنینی دست‌وپنجه نرم می‌کند. به عبارت‌دیگر می‌توان گفت که فشار روانی به یکی از مشخصه‌های اصلی زندگی انسان عصر حاضر تبدیل شده‌است. آیا راهی برای رهایی از نگرانی و اضطراب وجود دارد؟ اگر شما به دنبال راهی برای رسیدن به نتایج مطلوب هستید؟ اگر به دنبال راهی هستید که خودتان را از زیر بار سنگین فشار بیرون آورید؟ اگر می‌خواهید راه رهایی از نگرانی را بیابید و آرامش از دست‌رفته‌تان را بازیابید این مقاله می‌تواند کمک‌کننده شما باشد.‌

چه چیزی به نگرانی و اضطراب دامن می‌زند؟

افرادی که مدام نگران نتیجه کارشان هستند را بارها دیده‌اید، تعداد دفعات زیادی با افرادی مواجه شده‌اید که دائم به هر حرکتی که می‌خواهند انجام دهند یا هر حرفی که می‌خواهند بزنند می‌اندیشند. با افرادی برخورد کرده‌اید که تمام وقت و انرژی‌شان را صرف یک مسئله می‌کنند اما به علت نگرانی و آشفتگی ذهنی از پس حل آن بر نمی‌آیند و تنها وقت‌ خود را تلف می‌‌کنند.

این مدام اندیشیدن سبب می‌شود که نگرانی و اضطراب بر شما تسلط پیدا کند و نتوانید به نتیجه مطلوبی که می‌خواستید دست یابید. 

برای رهایی از اضطراب و نگرانی چه کنیم؟ اندیشیدن مدام باعث نگرانی در کارهای مختلف می‌شود اعم از سخنرانی، شرکت در آزمون‌ها و کارهای اداری.

 آیا نگرانی و اضطراب مانع رسیدن ما به موفقیت می‌شوند؟

همه ما انسان‌ها در زندگی خود ایده‌آل‌ها و چیزهای مطلوبی را برای خودمان درنظر می‌گیریم که می‌خواهیم به آن‌ها دست یابیم. به همین‌دلیل اهدافی را برای خودمان مشخص می‌کنیم و شروع به جمع‌آوری اطلاعات می‌کنیم. در این راه تمام تلاشمان را می‌کنیم تا هرآنچه را که لازم است بدانیم، به دست‌آوریم. در مرحله بعد تصمیم می‌گیریم که چگونه عمل کنیم و در گام آخر شروع به حرکت می‌کنیم. از اینجا به بعد هر یک از ما رفتاری متفاوت از خود نشان می‌دهد. برخی با نگرانی و اضطراب در نیمه راه متوقف می‌شوند و برخی با حفظ آرامش خود را به خط پایان و نتایج مطلوبشان می‌رسانند.

وابستگی به مغز

تمامی مراحل بالا، از انتخاب هدف گرفته تا انتخاب تصمیم، را ما به کمک مغز و قدرت تفکر و آگاهیمان انجام داده‌ایم. علت توقف برخی از ما این است که آن‌ها همچنان وابستگی خود را به مغز حفظ کرده‌اند. آن‌ها همچنان به مغز خود اجازه دخالت می‌دهند، به مغز خود اجازه می‌دهند که دائم به نتایج فکر کند، به هرحرکتی که قرار است انجام دهند، به هر عملی که می‌خواهند از خود بروز دهند و به هرحرفی که می‌خواهند بزنند فکر کند. ویلیام جیمز معتقد است که ما باید عادت کنیم که فکر و اندیشه‌مان را از شر بازتاب‌های نهی‌آمیز نجات دهیم و ذهن را از نگرانی نتایج کار برهانیم.

بهره‌گیری از ناخودآگاه تنها مختص نویسندگان و مخترعین نیست

اگر به آثار برخی از نویسندگان، هنرمندان و مخترعین نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که آن‌ها بهترین آثار و کشفیاتشان را زمانی انجام داده‌اند که ذهن‌شان درگیر مسئله‌ای دیگر بوده‌است.  به طور مثال چارلز داروین جواب خود پیرامون منشا موجودات را زمانی به دست‌ آورده‌است که سوار بر درشکه در جاده بوده‌است. این درحالیست که مدت زیادی را صرف اندیشیدن بر روی موضوع خود کرده‌ بوده ولی به جوابی نرسیده بوده‌است. عدم استفاده از مغز و اندیشه آگاه در مسیر موفقیت تنها شیوه مخصوص نویسندگان، هنرمندان و مخترعین نیست بلکه تمامی ما می‌توانیم از این شیوه بهره ببریم. ما برای موفقیت نیاز داریم که ناخودآگاهمان را به کار گیریم.

تکنیک‎‌های طلایی برای رهایی از نگرانی و اضطراب

  • نگرانی را محدود به زمان قبل از تصمیم‌گیری کنید.

یکی از مواردی که باید به لیست عادت‌هایمان اضافه کنیم این است که بتوانیم خودمان را از شر نگرانی‌های بیهوده و بیش‌از‌اندازه رها کنیم و به گونه‌ای بتوانیم نگرانی‌های خودمان را کنترل کنیم. برای این منظور باید تمرین کنیم نگرانی‌هایمان را به قبل از تصمیم‌گیری موکول کنیم. درست زمانی که داریم برای کار و هر نوع فعالیتی که داریم برنامه‌ریزی می‌کنیم.

نگرانی‌هایی که در هنگام گرفتن تصمیم و برنامه‌ریزی به سراغمان می‌آیند طبیعی هستند زیرا در این زمان ما درحال بررسی تمام حالت‌های ممکن هستیم و به دنبال بهترین راه‌چاره می‌گردیم. اما پس از آنکه دست به شروع زدیم دیگر نباید نگران بود. ما تنها با نگران بودن خودمان را از مسیر درست منحرف می‌کنیم. به عبارت دیگر با نگرانی می‌خواهیم از تصمیمی که اتخاذ کرده‌ایم فرار کنیم.

  • همه حواس خود را متوجه زمان حال کنید.

ویلیام اسلر می‌گوید: «در محدوده امروز زندگی کنید. از دایره ۲۴ ساعت آینده و ۲۴ ساعت گذشته خارج نشوید. هرچه می‌توانید در امروز زندگی کنید، اگر امروز را خوب زندگی کنید، فردایتان بهتر می‌شود».

همان‌طور که از سخن اسلر پیداست برای رسیدن به موفقیت باید این عادت را نیز در خودمان به وجود آوریم که تنها در حال زندگی کنیم. نه به جنگ با گذشته برویم و نه برای اتفاقاتی که قرار است در آینده رخ بدهد غصه بخوریم. باید این را بپذیریم که اتفاقات گذشته دیگر از دست رفته‌اند و ما دیگر نمی‌توانیم کاری در برابرشان انجام دهیم، آن‌ها برایمان به منزله یک افسانه‌اند.

آینده نیز قرار است بیاید و تنها کاری که از دستمان برمی‌آید ایناست که برایش برنامه‌ریزی کنیم. با توجه به آنچه گفته شد باید تمام حواس خود را متوجه حال کنیم تا بتوانیم نسبت به آن واکنش مناسبی را از خود نشان دهیم.

  • در آن واحد تنها به یک چیز بیندیشید.

اینکه بخواهیم به طور همزمان به چند کار رسیدگی کنیم از دیگر عواملی است که به اضطراب و نگرانی‌مان دامن می‌زند. برای اینکه بتوانیم این نگرانی را کاهش دهیم باید کارهایمان را یکی یکی و در قالب پرونده‌های کاملاً جداگانه انجام دهیم حتی اگر سرمان خیلی شلوغ باشد. تنها راه‌حلی که وجود دارد تا ما بتوانیم در کمال آرامش به کارهایمان رسیدگی کنیم همین است.

  • خواب را فراموش نکنید.

خوابیدن هم باعث می‌شود که از شر نگرانی و آشفتگی‌های ذهنیمان دور شویم و بهتر تصمیم بگیریم. می‌گویند والتر اسکات هروقت عقلش در مورد مسئله‌ای قد نمی‎داده به خود می‌گفته‌است: «اهمیتی ندارد فردا صبح ساعت هفت ترتیبش را می‌دهم». چرت زدن مشهور ادیسون هم مثال دیگری است که اهمیت خواب را در مورد از بین بردن آشفتگی‌های ذهنی نشان می‌دهد.

همه چیز دست ماست. گاه در خواب به راه‌حل‌هایی دست پیدا می‌کنیم که در بیداری از یافتنشان عاجز هستیم.

  • با آرامش کار کنید.

یافتن آرامش مهارتی است که نیاز به تمرین دارد. در حین کار باید به خودمان استراحت کوتاه بدهیم و جزئیات دلچسب حاصل از این آرامش را به یاد بیاوریم. اینکه دائم با خودمان تکرار کنیم که چه حال خوب و راحتی داریم هم می‌تواند به ما کمک کند تا آرامش را به دست آوریم.

سخن آخر

نگرانی، اضطراب، استرس بی‌مورد درباره نتیجه کار و همچنین آشفتگی‌های ذهنی مانع از این می‌شوند که ما به آنچه می‌خواهیم دست یابیم. ما برای رسیدن به ایده‌آل‌هایمان و موفقیت در کارهایمان نیاز داریم که عادت‌هایی را در خودمان ایجاد کنیم. عادت‌هایی که به ما کمک می‌کنند تا از شر فشارهای روانی که خودمان بر خودمان اعمال می‌کنیم رها شویم.

ما به واسطه ایجاد عادت‌های محدود کردن نگرانی به زمان تصمیم‌گیری، خوابیدن، تنها در حال زندگی کردن، با آرامش کار کردن و تنها به یک کار اندیشیدن می‌توانیم تا انتهای مسیر پیش برویم و به پاداش تلاش‌هایی که می‌کنیم، دست‌یابیم.

هدف من از تهیه این مقاله کمک به شما دوستان عزیز در جهت رسیدن به آرزوها و اهدافیست که برای خودتان درنظر گرفته‌اید. امیدوارم که توانسته باشم به سوالات شما پاسخ داده باشم.

 

به اشتراک بگذارید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *